wonen in het
land van de hilver

Het Land van de Hilver is een prachtig gebied dat naast een overvloed aan groen wordt gekenmerkt door authentieke Brabantse gezelligheid.

Locatie | Land van de Hilver

locaties

baarschot

Locatietekening Baarschot | Land van de Hilver

Ten zuiden van Diessen gelegen tussen een onmetelijke hoeveelheid groen, ligt Baarschot, de kleinste dorpskern van de gemeente Hilvarenbeek.

Wie vanuit Baarschot de Reusel stroomopwaarts volgt komt al snel in uitlopers van grote natuurgebieden als landgoed De Utrecht en de Spreeuwelse Heide. Het is dan ook niet verwonderlijk dat toerisme en horeca tegenwoordig een belangrijk bestaansmiddel vormen binnen deze vanouds agrarische gemeenschap.

Bomen | Land van de Hilver

In Baarschot spelen kinderen nog onbezorgd buiten. Kikkervisjes vangen, slootje springen, hutten bouwen…ruimte genoeg! Wie hier komt wonen, komt voor rust, ruimte, natuur en Brabantse gezelligheid.

Voor haar dagelijkse voorzieningen kan Baarschot prima terecht in het nabijgelegen Diessen. Op nog geen 6 minuten fietsen ligt de basisschool.

Pony | Land van de Hilver
 

biest-houtakker

Locatietekening Biest-Houtakker | Land van de Hilver

Dat Biest-Houtakker een prachtige plek is om te wonen wisten onze voorouders lang geleden al. Langzaam is de van oudsher agrarische gemeenschap veranderd in een moderne dorpskern zonder haar landschappelijke karakter te verliezen.

Het dorp, gelegen aan het Wilhelminakanaal, telt momenteel circa 900 inwoners, waarvan een groot deel actief is binnen een van de plaatselijke (sport)verenigingen. Het onlangs gerealiseerde dorpshuis is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Naast een café met vergaderruimte zijn hier ook de peuterspeelzaal en de basisschool gevestigd.

Gras | Land van de Hilver

Het dorp grenst aan een prachtig akkergebied dat doorkruist wordt door het nabijgelegen Spruitenstroompje. Zandpaden, kleinschalige bolakkers en houtwallen vormen hier sinds eeuwen een waardevol cultuurlandschap waar het heerlijk buitenspelen en wandelen is.

Paaltje | Land van de Hilver