wonen in het
land van de hilver

Het Land van de Hilver is een prachtig gebied dat naast een overvloed aan groen wordt gekenmerkt door authentieke Brabantse gezelligheid.

Gebied | Land van de Hilver

gebied

 
Locatietekening Algemeen | Land van de Hilver
 
 

Vanuit Biest-Houtakker en Baarschot ben je binnen 5 tot 10 minuten in het centrum van Hilvarenbeek of Diessen met meerdere supermarkten en winkels. Met de auto bent je vanuit Baarschot binnen 20 minuten in het centrum van Tilburg (Eindhoven 30 minuten). Vanuit Biest-Houtakker is Tilburg slechts 10 minuten rijden. Handig voor forenzen, hoewel de kans groot is dat je in deze omgeving liever thuis werkt.

Volop leefruimte in het buitengebied

Ongeacht het jaargetijde is een kleine rondrit al voldoende om verliefd te worden op het Land van de Hilver. Een prachtig buitengebied waar in de lente het jonge leven je vrolijk tegemoet dartelt. Waar het in de zomer gonst van het leven, van bezige bijen tot zoemende terrasjes. Waar in de herfst uit de appelkratjes met koopwaar en het spaarpotje aan de weg de gemoedelijkheid van een kleine gemeenschap blijkt. En waar ‘s winters de romantiek van de potkachel en een warme kop chocomel zelfs de laatste twijfelaar doet smelten. Middenin deze idyllische streek liggen Biest-Houtakker en Baarschot. Twee knusse dorpen waar enkele zeer interessante bouwkavels aangeboden worden.

 
 

Genieten in het groen in het land van de Hilver

Het Land van de Hilver is een prachtig gebied dat niet in de laatste plaats wordt gesierd door zijn gezellige inwoners. Het zacht glooiende landschap dat de dorpen Biest-Houtakker en Baarschot omzoomt, heeft een natuurlijke, rustgevende werking. De frisse buitenlucht en landelijke geluiden geven veel mensen het gevoel van echt thuiskomen. Uitgestrekte bosgebieden achter Esbeek of bij het Landgoed De Utrecht nodigen uit tot eindeloze wandelingen, die door de afwisseling van de seizoenen nooit vervelen. En wie op zoek is naar iets lekkers, wordt steeds verrast door authentieke, verse streekproducten in landwinkels, gezellige restaurantjes en herbergen, zoals in den Bockenreyder met hun ‘grôôte boterhamme mé ouw kèès’.